top of page
< Назад

Лешников тахан

В стъклени бурканчета от 200 g и 500 g

Лешников тахан

Съставки: 100% фино смлени лешникови ядки


Изключително ароматен, фина консистенция, неподражаем вкус. Превъзходен заместител на познатия течен шоколад. Ядките се изпичат внимателно на ниска температура, за да се "отключи” уникалният аромат, след което се смилат фино на каменна мелница до нежна паста с цел максимално запазване на натуралните и здравословни вещества на ядката, както и нейния мастно-киселинен състав. Съдържа в себе си едни от най-висококачествените сортове лешници, отгледани в плодородни региони на България. Лешникът е богат на ценни за организма витамини и минерали като витамин Е, магнезий, цинк, фосфор, и др., а също и на фолиева киселина. Счита се, че консумацията на лешници спомага за ниски нива на LDL-холестерола. 

Консумирайте натурален, смесен с мед, фурми или агаве за намазване на филийка (чудесен здравословен заместител на познатия течен шоколад!), в приготвянето на сурови торти, сладки, печива, към плодове и плодови салати, към зърнени закуски и др.


Отделянето на мазнината е естествен процес и гаранция за това, че продуктът не съдържа емулгатори.

Съхранение: на сухо и хладно място без пряка слънчева светлина. След отваряне е препоръчително да се консумира в рамките на 30 дни и да се съхранява в плътно затворени съдове, без достъп на въздух.

Алергени: лешници, може да съдържа следи от бадеми, сусам, слънчоглед, фъстъци, орехи, кашу


Хранителна информация на 100 g:
Енергийна стойност: 734 kcal / 3034 kJ
Общо мазнини: 69,6 g, от които наситени: 6,9 g
Oбщо въглехидрати: 15,9 g, oт които захари: 4,4 g
Белтък: 11 g
Сол: 0 g

bottom of page