top of page
  • Снимка на автораRazyadko

Пухкави палачинки с тиква

Актуализирано: 30.10.2020 г.


Време за приготвяне: 20-30 мин.


Най-сетне...! След доста опити с този вид палачинки, тези станаха супер сполучливи. Ароматни, пухкави, същевременно сочни и най-вече предизвикващи силно слюнкоотделяне. Тук може да замените прясното мляко с растителна алтернатива, ако не консумирате млечни подукти по някаква причина.


 

Продуктите, които ще са ви нужни:

1 яйце

1 ч.ч. /200 гр./ пюре от тиква

3 с.л. мед/агаве

1 ч.ч. прясно или растително мляко

1 ч.ч. брашно

1 с.л. бакпулвер

1 щ. канела

1 щ. портокалови кори

кокосово масло
Започваме със сваряването на тиквата, пасираме, добавяме мед към нея. После се добавят яйцето и млякото и се разбъркват хубаво. А след това се добавят сухите съставки. В случая брашното е пълнозърнесто от спелта. Смесваме, оставяме настрана за 10-15 минутки. Изливаме с черпак в тиган намазан предварително с кокосово масло. В средно голям тиган успяват да се съберат по 3-4 мини палачинки наведнъж и така печенето не отнема много време. Обръщаме с кухненска шпатула, като за всяка страна са необходими по 2-3 минути при средно силен котлон. За всяка нова партида се добавя от кокосовото масло в тигана.

После остава само да използвате малко въображение, да подредите и украсите и полеете с каквото искате куличката от палачинки. За случая използвах бадемов тахан, кленов сироп, сушени кайсии и натрошени бадеми.

:)349 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page